Trött!!

Ja det är vad jag är just nu....
David vaknade klockan 03.00 imorse och har varit vaken i 19 timmar i streck!
När Tony gick och la honom 22.15 så tänkte jag att nu borde han väl somna på 10 minuter och sova hela natten.
Och jo han somnade hur fort som helst..... och sov i hela 2 timmar innan han klev upp och gick in och la sig i våran säng.
Vaknar han vid samma tid den här morgonen också så kommer den här mamman att bli skvatt galen snart och läggas in på vilohem omgående!!!!

Manisk!

Igår efter frukosten tog jag reda på disken och torkade bänkarna och spisen. Sen gav jag Morris medicin och mat och han tackade så mycket genom att välta ut en liter vatten på golvet. Jag satte mig på golvet och torkade upp vattnet och eftersom att jag ändå redan satt där på golvet så kunde jag ju lika gärna skura elementet. När jag hade gjort det tänkte jag att jag kan lika gärna ta skåpluckorna i köket när jag ändå håller på så jag gjorde det också. När det var klart och jag skulle hänga handdukarna på tork i badrummet såg jag att speglarna behövde göras ren. Så jag gick iväg och hämtade fönsterputsen i städskåpet och såg då att köksfönstret också behövde sig en genomgång. Så jag putsade insidan på fönstret och gick sen vidare in i badrummet och putsade speglarna.
Och medan jag ändå var där inne i badrummet kunde jag lika gärna mocka kattlådan. Jag tänkte göra ren både badkaret, handfatet och toaletten också men jag glömde bort det efter att jag gått ut med soporna efter rengöringen av kattlådan.
Jag tackade Morris för att han såg allt vad jag egentligen behövde göra och för att han gav mig en hjälpande tass att komma igång.

Idag infann sig den där välbekanta vårstädnings känslan när jag vill riva ut precis allt som finns på glasverandan och få ORDNING där. Just nu är det bara en avlastningstation för allehanda skit och det har väl sett ut så där ute nu i ja... sisådär en 7-10 år. (Dvs lika länge som vi har bott här!!!!)
Jag börjar bli en smula less på det hela faktiskt och jag tror nog att jag ska tvinga min karl att vi ska börja rensa där ute. Bara vi får en barnfri helg eller nåt. Källaren skulle också behöva sig en omgång och tyvärr är det ju som så att dom här två ställena hör i hop på något mystiskt sätt. Vi kan inte få ordning på något av ställena förrän vi börjat rensa på ett av ställena. (Troligtvis källaren).
Och vid det här laget börjar jag nästan känna mig lite manisk över det här med städning och få ordning.
Städa, städa, städa! Rensa ut skiten! Bort med allting! Jag_MÅSTE_städa och ha ORDNING.
Annars kommer nog jag snart att få en sån där fin krama-mig-själv-tröja och små rosa piller.....


En liten suck av lättnad.

Sent igår kväll åt Morris av njurdietsfodret efter att jag hade blandat i lite viltgryta från ÖB som inte vi gjort någonting av. Det kändes så skönt att se att han satte sig och åt lite iallafall. Sen gick han tre gånger och åt lite av torrfodret också. Kanske min lilla Lotusblomma lyckades övertala honom om att äta tillslut ändå som jag bad henne att göra?
Nu ska jag bara hoppas på att han går i lådan två gånger till så jag hinner ta avföringsproverna på honom också.

Jag har nu äntligen också fått ändan ur vagnen och fixat Maja & Morris egna blogg. Det har jag tänkt göra i evighet men det har inte blivit av. Deras blogg hittar ni här:  http://majaochmorris.blogspot.com/


 

Maja & Morris                 Morris för ca 10 månader sedan


Morris.

Igår åt inte Morris på hela dagen och inte på hela dagen idag heller vad jag har sett. Inte ens att han äter av det här speciella njurfodret. Han bara tittar på maten och vill inte ha. Inte förrän jag blandade i lite viltgryta åt han nu på kvällskvisten.
Usch jag känner mig så maktlös... jag vet inte hur jag ska få min lilla misse att må bra. :(
Jag hoppas bara att vi tar oss igenom den här veckan och hinner till veterinären och göra ultraljudet på njurarna och ta urinprov på honom. Och jag hoppas och önskar att han blir frisk!
Men som som det känns just nu så är det nästan som om han håller på att ta adjö av oss.
Jag ser samma tendenser hos honom som den där veckan innan mitt stora hjärta Findus avled knall och fall här hemma 2009. 
Det här lite extra goset och kelet och att han vill vara med oss och följer efter oss, samtidigt som han drar sig undan lite ibland och bara är för sig själv. Det känns som att det här inte kommer att gå vägen alls just nu. :(

  

Maja och Morris tillsammans idag.

Hos veterinären.

När Morris flyttade in hos oss för snart ett år sedan var han så mager och vägde noll och ingenting. Men efter ett tag så gick han upp lite i vikt och såg bättre ut. Men han lossade så väldigt mycket päls. Så vi bytte foder och han slutade lossa päls och allt verkade jättebra. Men han var ofta geggig i ögonen och det blev bara värre och värre.
Och nu för ett tag sedan tyckte jag att pälsen inte såg så fin ut på honom. Dessutom verkade han inte äta så vidare bra med mat heller. Han satt mest och bara tittade på torrfodret. Jag tänkte att kanske han har ont i munnen eller något för blötmat gick ju bra att äta.
Så jag bestämde mig för att göra ett veterinärsbesök med honom.

En viktkoll på honom visade ca 3 kg, vilket var en smula för lite. Han skulle väga 4 kg.
Munnen såg fin ut så det var inte det som var bekymret. Däremot kunde det vara något med tarmen trodde veterinären. Så hon ville att jag skulle ta avföringsprover under helgen och skicka in och så tyckte hon att ett blodprov för att kolla lite saker vore bra.

Morris var väldigt lugn och snäll under tiden. Och så kom hon in med allting hon skulle ha till blodprovet på en bricka. Då blev han minsann nyfiken och skulle utföra en liten nosologisk undersökning.
Hon började med att tvätta benet som det skulle stickas i och så tog hon på honom en svart huva så han inte skulle se något. I mitt stilla sinne tänkte jag att det där kommer bara att göra honom stressad och nervös. Eftersom att han inte hör något så är han väldigt beroende av synen så det där kommer att göra honom mycket rädd. Men jag sa inget utan tänkte att hon får prova och se.
Men mycket riktigt. Morris blev jätterädd när hon började sticka honom i benet och det slutade med att hon inte kunde sticka alls och fick ta av honom huvan och börja om från början.
Denna gången utan huvan. Och då gick det hur bra som helst.
Han satt stilla och lugnt och lät sig stickas medan jag kelade med honom. Han satt rent av och slöt ögonen och njöt av goset. Efter omplåstring och sådant fick vi åka hem med honom.
Väl hemma kom min lilla Lotusblomma springandes till honom och tvättade honom och var så glad att han kom hem igen. Sist hon såg en av sina kompisar åka in i kattburen så kom han aldrig hem mer. Så hon var nog väldigt orolig att bli av med ännu en vän.

Idag ringde veterinären och lämnade lite mindre roliga nyheter om blodproverna.
Njurvärdet var väl inte jättebra på honom så hon ville ta ett ultraljud på njurarna och urinprov på honom och tyckte det vore bra om han låg kvar över natten. Så hon ville helst att jag bokade in en tid åt honom nån gång nu till veckan. Det kunde ju vara en urinvägsinfektion som låg bakom njurvärdena, om det nu inte var så att det var något medfött fel.
Jag hoppas nu att det är något som kan medicineras och att det inte är något bestående.
Och jag hoppas innerligt att jag ska slippa låta honom somna in...... Han är ju inte ens 4 år gammal än!Morris hos veterinären


RSS 2.0