Nyttig frukost.

Idag känner jag mig väldigt nyttig då jag har inmundigat två vetekrisp smörgåsar, en tallrik natruell fil med gojibär, en banan och vatten till frukost idag. :)


En liten funderare.

Imorse satt jag och tog mig en liten funderare på allt möjligt. Bland annat att jag skulle vilja leva ett lite hälsosammare liv kanske.

Det jag kom fram till var att jag nog skulle vilja prova på att fasta för att rena kroppen inifrån.
Inte någon längre fasteperiod dock. Bara lite lagom så där för att se om fastan gör att man känner sig så där pigg och fräsh som folk säger man att gör. Och det kan ju vara bra att inleda det nya, hälsosammare livet med en fasta tänkte jag.
Familjepromenader skall också införas på minst 30 minuter varje dag. Min karl har ju fått order från sjukgymnast att han måste ut och gå minst två gånger i veckan och simma två gånger i veckan. Men han har ju inte tagit tag i det hela än så det börjar väl kanske bli dags. Så, simning skall också införas i programmet någonstans.
Och det vore ju roligt om vi kunde lägga om matvanorna en smula.
Jag är ganska less på att äta pasta i olika former vid det här laget.....

Bilen är trasig.

I Lördags kom David och lutade sig lite så där käckt mot soffan och sa: Bilen är trasig. Batteriet är slut. Och så är det fisk.
Jag: Jaha? Vad är det för fisk då? Strömming, gädda, abborre eller gös?
David: Det är en gös i brummen....


Lekstuga.

Idag hotade en stor flodvåg att dra iväg oss, så hela familjen fick snabbt springa och ta skydd i Davids säng som förvandlats till en båt och sen drev iväg ut till havs. Vi satt och metade med osynliga metspön för att få lite mat och för att ha lite att göra. Plötsligt började några hajar attackerade oss och jag fick bli Doktor Mamma och plåstra om David. Han blev biten av en haj när han tog sin nalle Janne och slog hajen med för att jaga iväg den. Sen drev vi i land på en ö och gick på upptäcktsfärd och letade efter mat med kikare. Då kom en massa poliser och ville stjäla våran skatt. David ville "panga" poliserna men det fick han inte för mig. Jag skyndade mig att lägga skatten i en plastpåse och gömde den på ett säkert ställe i en ihålig palm medan David jagade iväg poliserna med sin kikare. Sen gick vi och satte oss i soffan på stranden och åt smörgåsar som växte i träden.

Det blev en spännande eftermiddag det här med andra ord. :D


Sjukling.

Hela förra veckan hade David lite förhöjd temp men ingen feber. Lite gnällig var han också vissa dagar och på dagis hade han varit hängig en dag. Jag antog att han säkert hade nån förkylning på gång eller nåt sånt så jag väntade bara på att det skulle bryta ut.
På Söndagmorgon när han vaknade var han ganska ilsket röd på högra kinden men det såg mest ut som om han hade rivit sig eller nåt sånt. Och det såg mycket bättre ut några timmar senare så det var väl bara nåt tillfälligt antog jag.

Vi for iväg och tittade på när min systerdotter var på ridtävling och sen åkte vi hem.
På kvällen hade David 38 graders feber men den hade gått över till Måndag morgon. För säkerhetsskull fick han vara hemma från dagis ändå. Jag började fundera på om han kanske hade fått nån allergisk reaktion mot nånting men isåfall mot vad? Under dagen tyckte jag att hans högra kind såg värre ut. Den var ilsket röd igen och nu såg det ut som små blåsor. Bara det nu inte skulle vara svinkoppor.
Samtidigt slog tanken mig att det kanske var vattkoppor så jag började kika på resten av kroppen hans men hittade inga fler utslag. Det var bara på kinden.

Imorse hade han fått lite röda utslag på den andra kinden också och då tänkte jag att det nog var bäst att ringa BVC ändå. Sen blev det en snabbtur upp på jouren där det konstaterades att han hade fått vattkoppor.
Det visade sig nämligen att han hade fått prickar på benen också och dom prickarna fanns inte där i morse när han vaknade för jag kikade på honom då också.
Så nu är det bara att hoppas på att han inte får några fler prickar och att han slipper den hemska klådan.
Än så länge verkar han ganska skonad från allt sånt.  Men det kan ju bli värre.


RSS 2.0