Arg.

För några veckor sen höll David på och rev inne i skåpet bland alla dvd filmer för trehundrafemtioelfte gången.
Jag vet inte hur många gånger jag har fått tagit bort honom därifrån under högljudda protester.
Och den där gången var ju inget undantag. Medan han låg på golvet och surade så plockade jag in alla filmer han plockat ut och lekt med. (Läs tagit ut dvd fodralen, öppnat och lagt dom på bordet och kört med sin traktor över skivorna.) En av filmerna är väldigt repig och stilig upptäckte jag eftersom att han ibland även plockat ut själva dvd filmen också och försökt att stoppa in den i både X-boxen och Nintendo Wii enheten.
Hur som helst, när jag hade plockat in alla fimerna där i skåpet igen så tyckte jag att det var nånting som inte stämde riktigt. Det kändes som att det fattades en film. Jag letade lite men hittade ingenting och tänkte att den fanns väl där inne nånstans men den var väl felvänd så jag såg den bara inte. Den tabben har jag gjort många gånger.

Veckorna gick och lås skaffades till skåpet så att han inte längre kunde ta sig in där.
Och idag när jag satt och läste nyheterna om att Patrick Swayze hade dött så kom jag att tänka på att visst hade väl jag den där filmen Dirty Dancing? Jag gick iväg till skåpet för att se efter och insåg då att det var ju DEN filmen som saknades! Och jag har letat efter den där förbaskade filmen överallt nu och jag hittar den inte.
Jag har till och med letat i FRYSEN!
Det kan ju tyckas att det är ett lite konstigt ställe att leta en film på, men om man vet hur min son är så får man verkligen leta saker på ställen där man aldrig trodde att man skulle behöva leta på!
Jag har än så länge inte hittat den så den ligger väl på ett sånt där jätte bra ställe där jag inte har letat.
OM jag hittar den lovar jag att jag ska skriva och tala om vart jag hittade den men som det ser ut nu så kommer jag helt enkelt bli tvungen att köpa en ny. *suckar*

Ni som har barn eller tänker skaffa: Lås in allt som ni inte vill ska bli bortslarvat!
(D.v.s. allt vad ni äger och har.)


Skolan.

Tänk så mycket vettigt man får lära sig i skolan om man tänker efter.
Här om veckan tex fick vi veta att kex egentligen uttalas käx (utan she-ljud).
Och idag fick vi veta varför det är så viktigt att både se nyheter på Tv och framförallt läsa en papperstidning istället för att läsa nyheter på nätet. Att strunta i nyheterna fördummar oss!

Våran samhällslärare har jobbat som lärare sen 80-talet nån gång och han har haft allt ifrån högstadie elever till vuxna elever under den här tiden. Och han har konstaterat att nivån på allmänbildningen har gått kraftigt neråt.
Han berättade att den allmänbildningnivå som gymnasie eleverna har idag ligger ungefär på den nivån som allmänbildningen låg bland sjuorna på 80-talet.
Och det här förklarade han, beror på att vi idag sållar bort en massa nyheter och bara läser det som vi själva är intresserade av. Tex är vi bara intresserade av sporten så läser vi bara sporten och struntar i resten.
Men så var det ju inte när våran lärare var liten. På den tiden fanns det bara en Tv kanal och ville hans pappa se nyheterna så fick ju han allt vackert sitta och titta på det han också då och få en massa gratis information.
Riktigt så är det ju inte idag. Vill ungarna inte titta på nyheterna med föräldrarna så går dom och sätter sig vid sin egen tv och tittar på nån såpa eller annat skit på Tv. Och en papperstidning vet dom väl knappt vad det är idag så vida det inte handlar om Kalle Anka.

Så sätt igång och titta på nyheterna på Tv och läs nyheterna i tidningarna på det gamla hederliga viset och bli riktigt smarta och allmänbildade! :)


Har hänt en del.

Idag har vi varit hos Tonys föräldrar och firat en av hans mostrar som fyllt 60 år. Dessutom var hans moster som bor i Canada här på besök. Och det här var väl hennes sista resa hem till Sverige för hon kände sig väl inte så pigg längre lät det som. Så merparten av släkten var väl samlad och hade party.
Innan vi skulle äta så skulle det skålas lite grann och givetvis skulle vi sjunga och hurra för hon som fyllt år.
Och precis när sången och hurrandet var avklarat så blev det tyst en liten stund och alla som känner min karl vet ju hur han är...... han kan ju inte vara tyst. Så han kläckte ur sig: GRATTIS TONY! (Han fyller nämligen år idag.)
Gissa om det blev gapskratt.

Hundarna, ett helt gäng, yrade runt och busade och lekte med varandra. Det lite lustiga var att det bara var honor allihopa. Och tänk när vi såg Tonys kusins grandis när hon sprang runt där och busade och härjade.
Det var som att se Lilla My kuta runt där fast med fel färg! Usch vad vi saknade henne då.

Maten var riktigt god. Det var både räkor, kräftor, rostbiff, gravad lax, ost och skinkpaj, hamburgare och korv.
Jag hade gärna velat äta kräftorna för dom såg så goda ut. Men jag kan för mitt liv inte alls äta dom av den enkla anledningen att jag tycker att dom ligger där på tallriken och tittar på mig. Jag håller på att braka ihop varenda gång jag ska försöka skala kräftor. Jag tycker det är så hemskt så näe, det går inte. Så om jag ska äta kräftor kan jag bara äta skalade kräftstjärtar för då ser jag inte resten av kräftan.

När maten var avklarad så blev det skattjakt för barnen och när dom väl hittade kartongen med skatten i så blev dom nog överlyckliga. Hela kartongen var fylld med godis, små vattenpistoler och ett varsitt svärd i plast.
David bröt sönder sitt svärd efter 15 minuter. Och Tony tyckte inte att han skulle ha nån vattenpistol heller. (Pappa ville inte bli blöt.) Sen började Håkan hojta att alla män som hade gjort lumpen skulle följa med honom till trädgården. Och ja, dom som gärna hade velat göra lumpen fick ju givetvis också följa med. Men dom som fick frisedel kunde ju sitta kvar i partytältet. Där skulle det bli en sjuhelsikes fest enligt honom.
Jag blev så nyfiken på vad dom skulle göra i trädgården så jag gick dit och tittade.
Där var dom i full gång med att resa ett militärtält som Håkan med familj skulle sova i. Och efter mycket tok och skratt och repliker tagna ur filmen Repmånad stog tältet på plats.
Sen var det dags för kaffe och musikquizz.

Vi blev indelade i fyra lag. Jag, Tony, Annelie, Håkan och Maj blev ett lag. Men det var bara jag och Annelie som kunde svara på frågorna. *haha* Tony bidrog med hela två svar.
Och sista frågan kunde till och med David svara på. "Vad heter filmen" och "Vad heter Cowboyen i filmen".
När Håkan körde igång musiken började både jag och Tony att asgarva.... Det var filmmusiken från Toy Story!
Det är ju den enda film som David tjatat om att se den senaste veckan!
Hur som helst, vårat lag vann med hela 24 poäng.
Efter prisutdelningen var det dags för oss att åka hem för David började bli trött. Han vaknade relativt tidigt imorse och hade inte sovit nån middag på hela dagen. Och klockan var närmare 20.30 vid det här laget.
Jag räknade med att han skulle somna i bilen men han lyckades hålla sig vaken hela vägen hem.

Och den största händelsen av allt var när Tonys pappa fick ett MMS från Tonys bror.
Han och hans tjej hade åkt till Stockholm.... och gift sig! Det var väldigt oväntat.


David på trappen till Syllan och Görans stuga.David leker inne i militärtältet.


Håkans tält.


Sjukling.

I morse när jag skulle väcka David så kändes han lite varm tyckte jag så jag gick och hämtade örontermometern och tände lampan. "UT!" vrålade han åt mig och pekade mot dörren. Jag hade lite svårt att hålla mig för skratt faktiskt. Men jag fick väl ta en temp på han ändå och han hade lite över 38 så han fick vara hemma med mig idag. Han fick lite panodil och välling och sen klev han upp och satte sig i soffan och ville titta på "Woody och Buzz". (Toy Story filmerna) 

Här hemma fungerar det som så att när man är sjuk så är det lite synd om en och då får man rätt att bestämma det mesta själv. Så David har fått gått runt i sin älskade Ben Ten tröja precis hela dagen. Den tröjan får man nästan försöka slita av honom under högljudda protester varje morgon. (Han sover i den)
Sen satte vi oss i soffan och åt en varsin 50/50 klubba och sen gick jag och gjorde chokladbollar som vi satt och mumsade lite på också medan vi tittade på Toy Story filmerna. 
Vid det här laget är jag ganska less på dom måste jag säga för jag har sett dom flera gånger om, varje dag i en veckas tid nu. *suckar* Och är man som mig, en lite känslig småbarnsförälder, så är inte det här dom bästa filmerna att se. Nu kommer ju inte jag att kunna rensa ut en massa trasiga leksaker och kasta nån gång utan att få ångest! Jag kan redan nu se framför mig hur hela min bostad kommer att vara överbelamrad med både trasiga och hela leksaker som jag bara inte KAN göra mig av med!
Så vad ni än gör: Titta inte på Toy Story filmerna om ni är känslig!


Min lilla sjukling

 


Ett ljus.

Tänder ett litet ljus för Findus som skulle ha fyllt 12 år idag.  :(


Godisgömman.

Alla har väl nån gång hört uttrycket att om man inte har jobb så skaffar man sig. Och det är nog så sant som det är sagt måste jag erkänna.

Tidigare idag fick David en påse med sånna här Zoo apor eftersom att det ju är godis-lördag idag. Och han satt och åt sitt godis medan han tittade på Toy Story. När jag kom in i Tv rummet igen så trodde jag att hans godis var slut men när jag tittade närmare på hans den här stora bilen som han åker runt på här hemma, så visar det sig att han har petat ner aporna i hålen på fälgarna på bilen. Och hålen är inte jättestora heller.
Jag fick sitta med en pincett och plocka ut dom där förbaskade aporna så han kunde äta upp dom.
Timmarna gick och han lekte och donade och hade sig. Och tittade på Toy Story några gånger till...... *suckar*
Strax före kvällsmaten satt han där inne i Tv rummet och lekte med en bil på bordet samtidigt som han tittade på samma film forfarande. Och han satt och tuggade på nånting.
När Tony frågade honom vad han hade i munnen svarade David: Godis.
Vi blev ju lite fundersam över vart han fått tag på godiset för det åt han ju upp tidigare under dagen.
Men vi fick svar på frågan ganska omgående. Han öppnade bagageluckan på bilen och där visade det sig att han hade en godisgömma. I det läget kan man ju inte göra annat än att skratta.


Davids godisgömma.


Kommunfullmäktige.

Igårkväll var jag på ett kommunfullmäktigemöte och lyssnade på när kommunens politiker fattade en massa beslut om vad som ska hända och ske här i stan. Det verkar kanske skittråkigt och jag förväntade mig att det skulle vara det också. Men jag måste säga att det faktiskt var rätt så intressant ändå.
Dom första besluten klubbades igenom på löpande band bara så där tjopp, tjopp, tjopp sen var det klart.
Men sen kom två beslut upp som det blev lite debatt omkring och så där och då blev det lite mer spännande att lyssna på. Och på ett av dom så blev det votering. Och när mötet var slut så hörde jag att det var några stycken som var besvikna på utgången av vissa av besluten. Och jag kan ju ana mig till vilket det var......

Nu ska jag skutta i ett bad och sen har jag lite annat jox att göra. Huvudvärk har jag också och ingen värktablett finns här hemma heller. Lät som en jättebra kombination. :)RSS 2.0