Vaknade av en överraskning.

Imorse vaknade jag runt 5.30 av ett det small till ute så jag tänkte att nu tippade väl traktorn bortöver här omkull.
Jag klev upp och tittade ut men såg inte nåt märkligt mer än att det var mulet ute.
Så jag gick och la mig igen men efter en stund så hörde jag hur det började mullra rätt rejält och jag tänkte att näe... nu måste nån skoja med mig. Det kan inte åska i April heller! Det har det väl aldrig gjort! Här kan det MÖJLIGEN åska nån gång i Juli-Augusti, knappt det.
Jag klev upp ännu en gång och jodå, nog sjutton åskade det allt.... och spöregnade också.
Det varade väl inte så värst länge iallafall.

Söndag.

Morgonen inleddes med lite frukost och sen var vi snabba med att gå ut på en promenad i det fina vårvädret.
Fast jag kan ju inte säga att det var så där väldans varmt ute då. Det blåste ju en massa. Jag blev en smula besviken.
Vi tog en tripp iväg till vårt gamla bodstadsområde där domnumera håller på att riva en del av husen.
Jag passade på att fota lite grann faktiskt. Det går ju nästan inte att känna sig igen där längre.
Det stora lekhuset som en gång fanns där i lekparken var helt borta. Mamma var ju en av dom som ordnade så att vi fick det där huset att leka i. Vi hade ju jätteroligt där! Nu fanns det inte mycket till lekpark kvar tråkigt nog.
Och skogen som ligger runt omkring ska vi inte ens prata om.... det finns ju knappt nånting alls kvar där!
Inte en granjävel så långt ögat nådde! Några tallar som stog här och där som ett plockepinn.
Det fanns inte ens lite buskar kvar! Bara tallar och stenar. Ett under att dom lät allt det finnas kvar....... *muttrar*
I den där skogen brukade ju vi leka burken är lös för det fanns ju hur mycket ställen som helst att gömma sig på där ju!
Det kan man ju inte nu.

Och det är inte bara där som dom kapat en massa skog.
Jag och Maud gick på promenad upp mot tjärnen i Fredags kväll. Hon skulle plocka lite mossa.
Men vi hann inte särskilt långt förrän vi stannade och sa att det känns lite halvskumt. Det fattas nånting.
Så här har det inte sett ut här förut. Och vi började se oss omkring och konstaterade att vi numera kunde se solnedgången ganska bra från där vi stog. Och det har vi aldrig kunnat göra förut!
Samt att vi också noterade att vi kunde se E4 väldigt bra... och det är ju en rolig utsikt när man är på SKOGS promenad....
Vi fortsatte vår vandring och när vi kommit förbi kalhygget (som funnits nåt år iallafall) och gått över den lilla stenbron över en liten bäck som rinner där, så bara tvärnitade vi och bara stirrade och utstötte varisitt "Ynnf!"
Hela våran skog var borta..... träden låg huller om buller med ris och annan bråte som skogsmaskinerna bara hade lämnat där. Stigen var helt belamrad och vi fick klättra över all denna bråte för att kunna ta oss vidare.
Vi var så lessen och besviken. Våran skog! Det har varit helt underbart att gå där förut. Vi har ju gått där bara för att det är så mysigt att gå där i skogen. Nu var allt bara misär och oigenkänneligt. Vi höll knappt på att hitta till gångbron över E4.
Så disorienterade blev vi.

Dom hade även kapat på andra sidan visade det sig. Men än så länge stog merparten av skogen på väg upp mot tjärnen kvar iallafall. När vi kom fram dit såg vi två svanar som simmade där.
Vi satte oss på en bänk och lyssnade på fåglarna som kvittrade för fullt. Det var en stor tröst för oss efter att ha fått se detta skräckscenario med skogen.

Nu ska jag återgå till min bakning.

Tips nån?? :)

Så var det dags för sista uppsatsen i engelska B då och den här gången fick vi ju verkligen nånting att bita i.
Det var ju inte bara att sätta sig och hitta på nånting att skriva om inte. Nej den här gången skulle det vara en argumentativ uppsats där vi skulle skriva både om för och emot det ämne vi nu väljer att skriva om.
Och nånstans där i mellan ska vi även välja om vilken sida vi ställer oss på också och baka in det i uppsatsen.
Självklart så får vi välja att skriva om precis vad vi vill och jag har absolut ingen aning om vad jag ska skriva om.
Dessutom ska uppsatsen lämnas in nästa vecka så det brinner lite i knutarna.
Jag brainstormar för fulla muggar men kommer inte på ett enda ämnde att skriva om.


Svar på tal.

Min son är ju lite lustig ibland. Han har ju börjat ge svar på tal och ibland kan man ju bara inte låta bli att skratta heller.
Igår morse när han satt och åt välling så gick jag förbi honom för att hämta en ny blöja och då rufsade jag honom lite i håret så där i förbifarten. Och då vände han på sig och tittade på mig sa: Vad gör du!? Och jag började gapskratta.
Det finns väl fler saker som han kläckt ur sig och som gjort att man inte kunnat hålla sig för skratt men jag kommer inte på nåt så här på rak arm.

Nåja, hur som helst, glad påsk allihopa.En vecka snart.

Snart har en vecka gått sen Findus vandrade vidare till dom sälla jaktmarkerna och ingenting är sig likt här hemma än.
Till en början så var inte dom andra två katterna så vidare matglada. Felix satt på min stol på kontoret och tryckte sig mot mig med hängande huvud hela lördagen medan Maja låg på den andra stolen och bara stirrade rakt ut i tomma intet. 
Det märks fortfarande inte att jag har två katter kvar trots att dom har busat och lekt en sväng i går.
Lägenheten känns i det närmaste obebodd och tom på ett märkligt sätt. Det är så lugnt här hemma.
Han gjorde ju verkligen skäl för sina smeknamn.... King-Size, Extra-Large och Musten.

På nätterna sover både Felix och Maja i min säng med mig men ingen av dom har gått och lagt sig på Findus plats vid min huvudkudde. Ingen av dom har lagt sig i korgen i Findus hörna i köket heller. Dom har inte ens rört maten i Findus matskål. Den står helt orörd även om maten i deras skålar näst intill är slut.

Jag har lite svårt att förstå att han är borta. Att jag aldrig mer kommer att få se hans stora ögon, höra honom spinna och jama. Jag kommer aldrig mer att få klappa honom eller att få uppleva det välbekanta skuttet upp i sängen, tassandet och krafsandet på täcket när han ville krypa in där under och bli tätt omhållen och sova med mig.
Jag saknar alla hans hyss och andra påhitt och hans inlevelse förmåga när han lekte med bollar. Det var verkligen fotbollsmatch och man kunde nästan höra kommentatorn vråla: OCH DET ÄR MÅÅÅÅÅÅÅL!!!

Usch jag vill bara ha honom tillbaka. Min lilla tjockis. *gråter*

RSS 2.0