Det är färdigt!

Vi har en beboelig lägenhet igen! *Halleluljah* Det är lite grann ute på glasverandan som ska flyttas ner i källaren eller kastas. Men det är det enda som är kvar nu.
Det blev lite tomt på vissa ställen, i tv rummet tex. Det ekar nästan nu när alla leksakerna försvann härifrån.
Och efter att ha bott i lägenheten i 5 år så har jag ÄNTLIGEN fått upp en lampa i sovrummet.
Förut har vi bara haft en sladd och en glödlampa.
Och en tavla som vi har haft i flera år och som bara stått i ett hörn och samlat damm, har vi äntligen också fått upp på väggen nu.

Jag måste säga att jag är ganska nöjd efter det här. Det blev lite luftigare när så mycket rammel försvann.
Och Davids rum är jag nog mest nöjd med av allt. Det blev så fint.  :)


Snart så...

Idag har vi varit iväg med ett lass till Röda Korset med lite prylar som vi har rensat ut. Lite dataprylar, gardiner som vi aldrig använder och kläder som jag aldrig har kunnat ha. Så varför ska det vara kvar här och skräpa?
Nej det skickade vi omedelbart! Och det lär nog bli mer så småning om.
Just nu inriktar vi oss bara på att få tillbaka lägenheten i ett beboeligt skick och stuvar undan, slänger och skänker så mycket som det bara går.
Vid ett senare tillfälle ska vi gå igenom hela källaren, kartong för kartong och se vad som egentligen behövs eller vad som kan kastas eller skickas iväg på nån loppis eller nåt.
I källaren lär det finnas en hel massa skit som vi egentligen inte behöver.

Jag har tex ena halvan av en bokhylls/skrivbords serie som jag har fått av min moster en gång för många år sen när jag fick mitt första egna rum tex. Vissa delar av den bokhylls/skrivbordsserien används fortfarande men så fort att det finns pengar till att inhandla något annat slags förvaringspryl ska här omstrukterar ytterligare.
Och även om det svider i hjärtat att bara tänka tanken på att göra mig av med den här bokhylls/skrivbordsserien så måste den säljas eller skänkas nånstans. Vi kan inte ha den kvar.
Men som sagt, det blir i ett senare skede. Nu ska jag återgå till att bekämpa röran med kartonger och dammsugare som vapen i ännu ett tappert försök att vinna tillbaks lägenheten. Helst innan veckan är slut så jag får göra nåt roligare än att städa också....


Ordning i kaos?

Jag sitter och funderar en massa... och tittar ut över min röra.... det är ganska mycket som jag aldrig kommer att använda. Varför ska jag då ha det kvar? Jag vill bara ha det allra nödvändigaste, allt annat kan jag kasta eller lämna på nån loppis.
Källaren är ett sånt där ställe där allt möjligt skit har hamnat. Jag borde nog rensa ut där också.
Det kanske är dags att börja leva efter nya principer tror jag..... *funderar vidare* 

Inte färdig än på långa vägar.

David har nu ett eget rum, men resten av lägenheten ser ut som kaos. Och som det känns just nu kommer det att ta flera ÅR att reda ut all denna härva. *suckar* Man vet liksom inte ens i vilken ände man ska börja längre. Glasverandan är så överbelamrad med jox som ska ner i källaren så man får cellskräck när man går in där.  Hallen är likadan, vi har längre inte något köksbord för det har blivit övertaget av en massa rammel. Vardagsrummet ser lika hemskt ut det. Jag är glad att jag har en plats att sitta på just i skrivandets stund. Men men... på nåt sätt ska väl det här bli löst också. Hoppas jag.....
Rensa ut!

Idag har vi börjat rensa ut kontoret så David kan få ett eget rum. Vi har rensat precis hela dagen.
Och det dröjde inte många minuter efter att vi hade börjat plocka här förrän min första nysattack kom. Sen har nys och snor attackerna avlöst varandra ungefär varje kvart och det har slutat med att jag har fått gå och snyta mig. Jag är allergisk mot damm. Om dammet får ligga så känner jag inte av det, men så fort att dammet rörs upp så blir jag riktigt dålig. Jag har nu under dagen, sedan 12.00 ungefär, avverkat nästan en hel toarulle helt själv.
Det svider under min näsa och jag låter som om jag är jätteförkyld. 
Jag har använt ett speciellt allergi näspulver (som inte hjälpte mycket) och Otrivin Comp för att dämpa både nästäppan och rinnsnuvan. När jag tog Otrivinen blev jag bättre, men jag har ändå fått gå och snyta mig med jämna mellanrum. 
Usch jag kommer vara dålig i en vecka efter det här! :(


Årets sommarplåga.

Hur ogärna jag än vill säga det men fan, låten har fastnat!

http://www.youtube.com/watch?v=cNPab6ATfjc

RSS 2.0