Studentfirande.

I Fredags tog min lillebror studenten ifrån Naturbruksgymnasiet i Nordvik.
Det var jättekul att se när den lilla karavanen bestående av en personbil, traktorer med släp och en lastbil kom körandes med studenterna till Nora kyrka.


Karavanen.

På lastbilsflaket åkte min bror med sin klass. Och då fick jag Magnus Ugglas nya låt på skallen och gick sen runt hela dagen och nynnade på den.


"tjugofyra timmar samma sak. åka åka åka på lastbilsflak."

Sen fick man skynda sig in i kyrkan och hugga sig en bra plats för att lyssna på rektorns tal och se när eleverna fick sina betyg och stipendum som delades ut.
Och min bror fick ett stipendium! Motiveringen löd:
"Han är en intresserad trädgårdsodlare med gröna fingrar. Alltid punktlig, pålitlig och noggrann. En klippa i klassen som uppnått mycket goda studieresultat."
Och så blev det lite psalmsång och så fick vi lyssna på lite annan musik.
Sen skyndade sig alla ut ur kyrkan och stog och tittade när studenterna sprang ut ur kyrkan och ner för kyrkgången, där det stog folk med spadar och krattor och höll upp över dom.
Och sen fick vi ju hänga allt möjligt tingeltangel runt halsen på honom då och fotografera och filma ännu mera. 
 
Sen åkte vi tillbaks till studentrummet och packade ur det sista.
Och då passade han på att berätta om det sedvanliga buset som alla studenterna gör torsdagen innan dom tar studenten.
Årets bus bestog i att naturvetarna hade fällt flaggstången och målat den polkagrisrandig och sen fällt upp den tillbaks igen. Den blev jättefin! :) Men nu måste flaggstången målas om. 
För två år sen hade dom fällt den andra flaggstången och hängt en cykel runt den och sen fällt upp den tillbaks igen. Förra året hade dom stoppat i fiskar i dammen och varje år häller dom i tvättmedel i den där dammen så att det blir fullt med skum där.


Flaggstången.

När allting var utplockat ur hans rum så bar det av hemmåt igen.
Och på Lördagen hade vi studentfest för honom.

Kommentarer
Postat av: Mr böna

Hej på dig syster!
Ja nu har tiden på Nordvik gått till att bli historia. Mycket roligt har man varit med om här och många många fina minnen har man med sig.
Flaggstången blev jättefin tycker jag! Det var ett roligt påhitt vi gjorde. Synd bara att knoppen gick sönder. Flaggstången tycker jag de kan sälja till Gränna för där skulle den passa bra!

2008-05-13 @ 23:24:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0